Hírek

A közel 50 tonna élelmiszerből több mint 5000 család kaphatott húsvéti élelmiszercsomagot. Az adományokat a plébániai karitászcsoportok tagjai rendszerezték, és 8-10 kilogrammos csomagokat készítve a rászorulóknak, nehéz helyzetben élő nagycsaládosoknak és egyedülálló idős embereknek juttatták el. A színültig megtöltött csomagok változatos termékeket tartalmaztak. Volt benne tészta, lekvár, liszt, cukor, rizs, tea, édesség, de megtalálható volt benne befőtt, olaj, tartós tej és sokféle konzerv is. A rászorulók nevében a Katolikus Karitász hálásan köszöni az adományokat. (K. K.)

Papszentelés Kárpátalján

Az Istenszülő Szűz Mária örömhírvételének napján, az idén százéves kárpátaljai Batár község görög katolikus templomában Szűcs Ferencet, a falu szülöttét pappá szentelte Milan Sasik munkácsi görög katolikus megyés püspök. Az ünnepi szent liturgián részt vett Szocska A. Ábel, a Nagy Szent Bazil Rend magyarországi tartományfőnöke, aki szintén e községből származik. Szűcs Ferenc 2009-ben fejezte be tanulmányait a nyíregyházi Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán. A zsúfolásig megtelt templomban Batár és a környező falvak hívei együtt imádkoztak az újonnan szentelt papért.

(G. S.)

Diakónusszentelés Szegeden

Kiss-Rigó László püspök állandó nős diakónussá szentelte Kozma Gábort, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola rektorát a szegedi székesegyházban. A nagyhetet az újonnan szentelt már ebben a szolgálatban ünnepelhette.

(B. K.)

Autistákat segítő ferences kérés

A sokrétű szolgáltatását tekintve országosan egyedülálló intézmény, a ferencesek autista központja rendkívül nehéz helyzetbe került. Az intézmény forrásainak felét az állami normatívák, negyedét a ferences rend, további negyedrészét pedig a szülői hozzájárulások biztosítják. Az állami normatívák lefaragása, visszatartása miatt a ferences intézmények idén összességében közel kétszázmillió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, mint tavaly. A rend lehetőségeinek határához érkezett. Ezért a ferencesek „Angyalok az autistákért” elnevezéssel pártfogói programot hirdetnek, magánszemélyek és társaságok segítségét kérik, akik kisebb-nagyobb összeggel rendszeresen tudnák támogatni a gyermekeket. A pártfogók körébe a 06-20/775-3309-es telefonszámon vagy az iroda@ferencesek.hu címen lehet jelentkezni. A szerzetesek minden jólelkű támogatóért külön is imádkoznak nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton.

(Ferences Sajtóközpont)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .