Hírek

Fel akarták gyújtani a zalalövői templomot

Ismeretlen tettesek benzinnel locsolták le, és megpróbálták felgyújtani a zalalövői Szent László király-templom főkapuját március 4-én este. A füstöt fiatalok vették észre, s azonnal értesítették az ügyeletben lévő rendőrséget és a plébánost. A tűz szerencsére nem okozott jelentősebb kárt a település főterén álló templom bejáratában. (Magyar Kurir)

Nyílt nap a ferenceseknél

A ferences hivatás iránt érdeklődő 16 és 40 év közötti, még el nem kötelezett férfiak számára március 20-án nyílt napot tartanak Budán, a Margit körúti rendházban. A rend tagjai tájékoztatnak a szerzetesi élethivatásról, a résztvevők betekintést nyerhetnek a kolostori életbe, tevékenységi formákba, fórumbeszélgetésen kérdezhetik a szerzeteseket, bekapcsolódhatnak a közös imaórákba. A lelki és tanulmányi nap 9-17 óráig tartó eseményein való részvételre előzetesen kell jelentkezni az iroda@ofm.hu címen.

(Ferences Sajtóközpont)

Plébániai misszió Pápán

Március 18. és 21. között nagyszabású rendezvényre kerül sor a pápai Szent Anna plébániához tartozó városrészeken: huszonöt – a világ minden tájáról származó, jelenleg Magyarországon élő – verbita atya, nővér és kispap érkezik a plébániára. Családoknál fognak lakni a misszió ideje alatt, ezzel is jelezni szeretnék, hogy a missziónak a családban kell elkezdődnie. A négynapos eseménysorozat keretében felkeresik a plébánia területén működő általános és középiskolákat, az idősek otthonát, a katolikus óvodát, továbbá a városi kórházat is. A plébániai misszió célja az újraevangelizálás: megismertetni az emberekkel a katolikus hit sokszínű szépségeit, és főleg közelebb vinni a még távollévő embereket Krisztushoz, élő tanúságot tenni róla. A misszió idejével egybeesik a Szent József-templom búcsúja. A szentmisét Márfi Gyula érsek mutatja be, aki a misszió lezárásaként megáldja a missziós keresztet, amelyet aztán körmenetben kísérnek be a hívek a belvárosi Szent Anna-plébániatemplomba.

BPJ

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .