Hírek

Akkorra már az inzultált diákok felmentek a szobájukba, így a provokálók a kollégium előterében tartózkodókat bántalmazták. A dulakodás közben a falról leesett egy feszületet ábrázoló háromdimenziós festmény, annak kerete letört, és ezzel a kerettel vágták hátba az egyik diákot. A dulakodás két-három percig tartott, majd az elkövetők elmenekültek. A verekedés után három kollégista fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság csoportos garázdaság miatt indított eljárást. Azonosították az egyik verekedőt, egy középkorú férfit, akit más hatóság is köröz, ellene elfogatóparancsot adtak ki. Konzili Ignác elmondta, a kósza hírekkel ellentétben tehát nem feszülettel bántalmazták a diákokat, és a provokációnak nem volt előzménye. (Kovács Ágnes)

A szlovák-magyar megbékélés jegyében

A Szent István Rádió és a szlovákiai Lumen Rádió szervezésében szlovák és magyar pap közösen mutat be szentmisét a pilisszántói római katolikus templomban március 14-én, vasárnap, 10.30 órakor a szlovák-magyar megbékélés jegyében. A Pilisben több nemzetiség él egymás mellett példaadó békében, tiszteletben. (Szikora József)

Családi lelkinap Veszprémben

A veszprémi főegyházmegye nagyböjti családi lelkinapot szervezett március 6-án Nemesvámoson, a Fatima Vendégházban. A nyitó szentmisét Márfi Gyula érsek mutatta be. A nap folyamán Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese tartott előadást A család szerepe a személyiség fejlődésében címmel. (F. J.)

Betegápolók elköteleződése

Istenes Szent János (1495-1550), a Betegápoló Irgalmas Rend alapítója, a betegek, az ápolók és a kórházak védőszentje tiszteletére március 8-án, 14 órakor Kozma Imre, a rend magyarországi megbízottja mutat be ünnepi szentmisét a Szent István-kápolnában (Budapest II., Frankel Leó út 54.). A szentmise keretében a kórház önkénteseinek (Irgalmas Segítő Testvérek) elköteleződésére kerül sor. Közreműködik a kápolna kórusa, Tihanyi Gábor vezetésével. (VP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .