Hírek

A hit Pál apostol Galatákhoz írt levelében címmel előadást tart Albert Vanhoye bíboros, a Pápai Biblikus Bizottság korábbi elnöke, valamint Jelenits István piarista tanár A Kereszt teológiája Szent Pálnál címmel. (Sajtóiroda)

Egyházmegyei keresztelés Csíksomlyón

A gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottságának családmunkacsoportja az egész egyházmegye területéről családokat hív meg, hogy május 16-án Csíksomlyón, „a Szűzanya lábainál” közösen ünnepeljék meg a keresztség szentségét. (Gyulafehérvári egyházmegye)

Új vezetőség  az iskolanővéreknél

A Miasszonyunkról nevezett Szegény Iskolanővérek magyar tartománya április elején tartotta káptalanját, melyen megválasztotta tartományi tanácsát a következő négy évre. Az új vezetőség tagjai: Ulrik M. Mónika tartományfőnöknő, Lobmayer M. Judit tanácsos, tartományfőnöknő- helyettes és Tornay M. Petra tanácsos. (Miasszonyunkról nevezett Szegény Iskolanővérek)

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Keresztény Múzeumban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem múzeumpedagógiai képzéséhez kapcsolódva az esztergomi Keresztény Múzeum programokat hirdetett óvodások és iskolások számára. A katolikus egyetem művészettörténész hallgatói két féléven keresztül vesznek részt közönségkapcsolati képzésben, a speciális kollégiumot German Kinga vezeti. (Keresztény Múzeum)

Városmisszió Pásztón

Missziós hetet rendeztek április 22. és 26. között Pásztón, melynek célja, hogy a nem hívőkben hitet ébresszenek, a hívőket pedig megerősítsék hitükben és megszilárdítsák Krisztus iránti elköteleződésüket. (Pásztói katolikus plébánia)

Szent Miklós Oktatási Központ a kórházban

A Borsod- Abaúj-Zemplén megyei kórház egyik épületében szeptembertől kezdheti meg munkáját a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarchátus által működtetett oktatási központ. Az egykori koraszülöttosztály évek óta üresen álló épületét a közelmúltban húsz évre tartós használatba vette az exarchátus. (Görög katolikus sajtóiroda)

Rajzverseny katonaszentekről – Pápán

A pápai Szent István Általános Iskolában április 16-án került sor a Pápa és Vidéke Honvéd Kulturális Egyesület, valamint a Katonai Ordinariátus által hirdetett Katonaszentek, szent katonák, fegyvernemi védőszentek című rajzpályázat eredményhirdetésére. (Katonai ordinariátus)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .