Hírek

Ezt követően adják át a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat, amelyet évről évre olyan újságíróknak ítél oda a kuratórium, akik magas szakmai színvonalon jelenítik meg a keresztény értékeket a világi médiumokban. Vasármap, 24-én délelőtt 9 órakor pedig a Ferences Mária Missziós-nővérek templomában szentmisével adnak hálát az elmúlt év eredményeiért, örömeiért és gondjaiért az Új Ember munkatársai és olvasói. Imádkoznak a lap egykori és mai munkatársaiért, terjesztőiért, támogatóiért és olvasóiért. Mindazokért, akiknek bármilyen szerepe is van a sajtó útján történő evangelizálásban.

X. Országos Katekumenátus Konferencia

Április 19-től 22-ig rendezi meg az MKPK Hitoktatási Bizottsága a X. Országos Katekumenátus Konferenciát, amelynek ezúttal is a Leányfalun található Szent Gellért Lelkigyakorlatos Ház ad otthont. A konferencia fő témája: az első hirdetés. A Hitoktatási Bizottság olyan résztvevők (lelkipásztorok, vezetők, katekéták és teamtagok) jelentkezését várja, akik ténylegesen foglalkoznak katekumenátussal, vagy épp most tervezik bevezetését plébániájukon. A bizottság szorgalmazza, hogy a plébános és a vele dolgozó katekéta vagy team-tag együtt vegyen részt a konferencián.

Értékmegőrzés Somogyban

Örökségünk Somogyország kincse címek átadására került sor nemrégiben a kaposvári megyeházán. A megyei közgyűlésen Galimberti Sándor (1883., Kaposvár – 1915., Budapest) festőművész, valamint Takáts Gyula (1911., Tab – 2008. Kaposvár) író életművét, az andocsi Nagyboldogasszony- és a csurgói Szentlélek-templomot, valamint a szóládi löszpincesort jutalmazta a Somogyország kincse kitüntető címmel. Ezt az eseményt az értékek megőrzéséről szóló megállapodás aláírása követte.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .