Hírek

A liturgia éve a nagybecskereki egyházmegyében

Advent harmadik vasárnapján kezdődött a nagybecskereki egyházmegyében a liturgia éve, amely része a püspökség alapításának huszonötödik évfordulójára való hároméves felkészülésnek. II. János Pál pápa 1986. december 16-án kelt levelével szüntette meg a volt jugoszláviai Bánát apostoli kormányzóságát, s alapította meg a nagybecskereki egyházmegyét.

Nagybecskereki Sajtóiroda

Ökemenikus karácsonyi üzenet

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös üzenetben fordult az emberekhez az ünnep alkalmából. Karácsony számunkra a remény üzenete – olvashattuk többek között az üzenetben.

MKPK-sajtóiroda

A győri fiatalok jótékonysági akciója

A Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona lakói december 21-én vehették át azokat az ajándékokat, amelyeket a győri egyházmegyei katolikus ifjúsági fórum és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gyűjtött a Széchenyi téri jótékonysági akcióján.

Győri Egyházmegyei Sajtóiroda

Karácsonyi szentmise az esztergomi bazilikában

Szentbeszédében Erdő Péter rámutatott: Isten emberré lett, és megnyitja az utat számunkra, hogy mi is részesülhessünk isteni életében. Feltárja előttünk életünk értékét. Van értelme a születésnek, a gyerekek elfogadásának, nevelésének, van értelme a meghitt, családi közösségnek, van értelme és örök értéke az emberi munkának, s vannak olyan értékek, amelyek megvalósulásáért egy társadalom vagy az egész emberiség bizalommal fáradozhat.

Esztergom-budapesti Sajtóiroda

Hallássérültek karácsonya

Erdő Péter bíboros december 26-án hallássérült hívekkel ünnepelte a karácsonyt. Budapesten, a Mikszáth Kálmán téri piarista kápolnában szentmisét mutatott be a főpásztor, amelyre az ország számos településéről érkeztek hívek, majd részt vett a siket fiatalok Szent István vértanúról szóló előadásán.

Tóth János Csaba

Bocsánatkérés és megbocsátás – karácsonyi népszokásaink

A múzeumbaráti kör vendégeként a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban Jáki Sándor Teodóz bencés zenepedagógus, a „csángók apostolaként” is ismert Julianus-díjas népzenekutató tartott előadást a karácsonyi ünnepkörről, népszokásokról.

Laczkó Dezső Múzeum

Jakubinyi György karácsonyi üzenete

Isten a szeretet! És elmondhatjuk, hogy karácsony a szeretet ünnepe, a megváltó szeretet első tanúságtétele, amelyet Krisztus kereszthalála és feltámadása betetőz – írja üzenetében Jakubinyi György gyulafehérvári érsek.

Gyulafehérvári Sajtóiroda

Balás Béla ünnepi gondolatai

A bibliai idők és korunk közt csak apróságokban mutatkozik különbség – mutatott rá a püspök. – Sem az akkori, sem a mai ember nem örökölte hitét, nem jár számára a siker, nincs előjoga anyagi előnyökhöz: nem mi választottuk lehetőségeinket. Jézus választott minket. A legtöbben kérés nélkül kaptuk hivatásunkat, s a vele járó, talán soha meg nem köszönt munkát. Ő előbb szeretett minket.

Kaposvári Sajtóiroda  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .