Hírek

A szentmisén a meghívott vendég Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius volt. II. János Pál pápa 1998-ban, a Boldogságos Szűz szeplőtelen fogantatásának ünnepén kelt dekrétumával nyilvánította a Szociális Testvérek Társaságát pápai jogú apostoli élet társaságának.

Erdő Péter: Naplójegyzetek Szent Pál évében

A Szent István Társulat gondozásában megjelent Erdő Péter bíboros, prímás, érsek Naplójegyzetek Szent Pál évében című kötete. 2008. június 28. és 2009. június 29. között ünnepeltük Szent Pál évét. A népek apostolának szentelt évre készülődve ötlött fel a Magyar Katolikus Rádió vezetőségében a napló gondolata – ebből született a most megjelent könyv.

Katona István húsz éve püspök

Hálaadó szentmisét mutatott be Katona István egri segédpüspök december 12-én, püspökké szentelésének huszadik évfordulója alkalmából az egri székesegyházban.

A kalocsa-kecskeméti  egyházmegyei misszió lezárása

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek januárban egyházmegyei missziós évet hirdetett. Az esztendőt a karácsony előtti keceli missziós hét zárta. A hét nyitó szentmiséjét december 13-án Bábel Balázs érsek, a záró szentmisét december 20-án pedig Juliusz Janusz nuncius mutatta be.

Átadták az idei Kerkai-díjakat

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség (KIFE) által 2005-ben alapított Kerkai-díjat idén a KIFE közgyűlése keretében adták át. Az elismeréssel a katolikus ifjúsági és felnőttképzés területén kiemelkedő teljesítményt felmutató munkatársakat, személyiségeket jutalmazzák, és évente két kiemelkedő szakember kapja meg. A mostani két díjazott: Kothencz János az ifjúsági kategóriában és Varga László a felnőttképzési kategóriában.

Templomszentelési évforduló  Winnipegben

A winnipegi Páduai Szent Antal magyar templomban december 6-án, ünnepi szentmisében adtak hálát a templom felszentelésének negyvenötödik évfordulóján. A mise főcelebránsa Vernon James Weisgerber, winnipegi érsek volt, akivel a mostani plébános, a lengyel Stan Gacek, valamint Kiss G. Barnabás ferences szerzetes, detroiti plébános koncelebrált. A homília magyar és angol nyelven hangzott el.

Körlevél az influenza  megelőzése érdekében

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök körlevélben hívta fel az egyházmegye papjainak figyelmét a H1N1 influenzavírus terjedésének veszélyeire, és kérte a plébánosokat, hirdessék a következőket a hívek felé a megelőzés érdekében: a közösségi rendezvényeken fokozottan tartsuk be a higiéniás szabályokat (például kézmosás); az a hívő, akinél a betegség gyanúja felmerül, nem köteles a vasárnapi szentmisén részt venni; a szentmisén a kiengesztelődés szertartását lehetőség szerint egymás felé való fejhajtással és ne kézfogással végezzük; lehetőség szerint kézbe áldozzunk, és ne ajakra. (SzP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .