Hírek

Országos Magyarok Nagyasszonya-találkozó

A budapesti Magyarok Nagyasszonya egyházközség kezdeményezte a testvéregyházközségek és más templomok hívő közösségeinek első országos Magyarok Nagyasszonya-találkozóját, amelyet október 17-én tartottak Budapesten. A lelki program fővédnöke Erdő Péter bíboros volt.

Jótékonysági koncert a hátrányos helyzetű gyermekekért

A tavaly először megrendezett jótékonysági koncertre idén október 18-án került sor a Papp László Sportarénában. A szervezők a bevételből ezúttal a Borsodban élő hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő napközis programot támogatták.

Százéves a Temesvári Piarista Gimnázium

A tantermeket, rendházat, kollégiumot és templomot magában foglaló épületegyüttest 1907–1909-ben Székely László temesvári műépítész tervei szerint építették. Falai között jelenleg a temesvári Gerhardinum Katolikus Líceum működik. A centenáriumot október 15–18-án ünnepelték. A Franciaországban élő Kurtág György zeneszerző és az izraeli Roth László is közreműködött, akik mindketten a temesvári piarista főgimnáziumban végeztek. Az ünnepen részt vett Urbán József OSchP, a magyar rendtartomány előljárója is.

a Borsodban élő hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő napközis programot támogatták.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .