Hírek

A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat vezetősége 1989-ben döntött a Henszlmann Imre-díj alapításáról azon magánszemélyek, intézmények jutalmazására, akik kiemelkedő szinten támogatják a magyar régészet, művészettörténet, iparművészet és műemlékvédelem ügyét.

Ősbemutató a szegedi fegyházban

A szegedi fegyház és börtön lelkésze, Juhász Tibor ezüstmisés pécsi áldozópap rendezésében Szent Gellért életéről készült színdarab ősbemutatójára kerül sor az intézet színháztermében június 8-án, 14.30-kor.

Úrnapi körmenet Budapesten

Erdő Péter bíboros mutatja be június 14-én 10 órakor az ünnepi szentmisét a Szent István- bazilikában, és ő vezeti a szertartást követő hagyományos belvárosi úrnapi körmenetet is. A körmenet a belvárosi útfelújítások, építkezések miatt idén rövidített útvonalon halad, a Szent István-bazilika körül.

Ezer esztendő pécsi püspökei

A pécsi egyházmegye millenniumi évében május 20-án kiállítás nyílt ezer esztendő pécsi püspökeiről az egykor Klimo György püspök által létrehozott könyvtárban.

Katolikus könyvnapok Székesfehérvárott

Spányi Antal megyés püspök nyitotta meg a Szent Pál-év tiszteletére rendezett székesfehérvári katolikus könyvnapokat május 26-án.

Kiállítás nyílt a Batthyány-család és az egyház kapcsolatáról Körmenden

Kegyurak, mecénások, főpapok – a Batthyány-család és az egyház címmel kiállítás nyílt a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága, a Batthyány-Strattmann László Múzeum és a Körmendi Kulturális Központ rendezésében május 18-án.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .