Hírek

A Szent Adalbert Közép-Európa kutatócsoport ünnepi ülése

Tíz éve, 1999-ben hozta létre Erdő Péter bíboros a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nyugati Szláv Kulturális Kutatócsoportját. A 2006–2007-es tanévtől a kutatócsoport tevékenységi körét és tagságát kibővítette, és székhelyét Esztergomba helyezte át. Az alapítás tizedik évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartottak Esztergomban, a Szent Adalbert Központban. (PPKE)

Ezüstmise Rómában

Június 16-án Erdő Péter bíboros Németh László prelátus és hét ezüstmisés pap koncelebrálásával ünnepi szentmisét mutatott be Rómában. A hét pap – az esztergom–budapesti főegyházmegyéből Écsy Gábor, Feldhoffer Antal, Matolcsy Kálmán és Szederkényi Károly; a székesfehérvári egyházmegyéből Illéssy Mátyás és Száraz László; a veszprémi főegyházmegyéből pedig Koltai Artúr – egy évfolyamban végezték teológiai tanulmányaikat az esztergomi szemináriumban. (VR)

Segítség a bajbajutottaknak

Több tízezer hektáron tíz kilométeres szélességben – Tiszavasváritól Beregsurányig – pusztító szélvihar és jégeső mintegy 37 ezer hektár mezőgazdasági területen és több mint 7000 épületben okozott jelentős károkat június 7-én. Bosák Nándor debrecen–nyíregyházi püspök a bajba jutott családok megsegítésére tervezett egyházmegyei intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót június 17-én. (Kovács Ágnes)

Ferences Sajtóközpont

Ferences sajtóközpont alakult – jelentették be az újságírók mátraverebély-szentkúti zarándoklatán. A rendtartomány keretében működő intézmény június 15-én kezdte meg munkáját. Vezetője Szerdahelyi Csongor, az MKPK korábbi sajtóiroda-vezetője. (OFM)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .