Hírek

Segédpüspöki kinevezés

Ferenc pápa kinevezte Snell György kanonokot Pudenziana címzetes püspökévé és egyben az Esztergom–budapesti főegyházmegye segédpüspökévé. Snell György 1949. március 8-án született Kiskirályságon. Középiskolába Szentesen járt, itt érettségizett 1967-ben. Filozófiai és teológiai tanulmányait a budapesti Központi Szemináriumban és az egri szemináriumban végezte. 1972. április 3-án szentelték pappá, és a Váci egyházmegyébe rendelték szolgálatra. A magyar egyházmegyék átrendezése után 1993-ban átkerült az Esztergom–budapesti főegyházmegyébe. Szentelése után a következő beosztásokban működött: három évig káplán volt Kiskunlacháza-Pereg plébániáján, majd 1975 és 1987 között Budapest- Rákoskeresztúron. Ugyanott plébános 1988 és 2008 között, majd mostanáig a budapesti Szent István-bazilika plébánosaként szolgált. 2003-tól az egyházmegye katolikus iskoláit felügyelő bizottságának igazgatója, 2009-től a fővárosi káptalan kanonokja.

szf

A Pápai Biblikus Bizottság új magyar tagja

A szentatya új tagokat nevezett ki, illetve egyes tagokat megerősített a Pápai Biblikus Bizottságban. A húsztagú nemzetközi testületnek tizennyolc pap és két világi nő a tagja. Az újonnan kinevezett tagok között ott van Martos Levente Balázs, a Szombathelyi egyházmegye papja, a Győri Hittudományi Főiskola tanára és főtitkára.

vt


Ételosztás mindennap

A West-End City Center több éttermével kötött megállapodásnak köszönhetően szeptember óta segélyszervezetünk minden reggel elhozza öt étteremből az előző napról megmaradt ételeket. Az éttermek és egy pékség azzal a céllal ajánlották fel az el nem adott, de még fogyasztható ételeiket, hogy rászoruló családokon, hajléktalanokon segítsenek ezzel. Hétfőtől szombatig a RÉV Szolgálat munkatársai osztják ki az ételeket, vasárnap pedig a kispesti Nagyboldogasszony-karitászcsoport adja át azokat támogatott családoknak. A hatodik hete tartó együttműködés alatt eddig több mint ezer adag étellel tudtunk segíteni a rászorulóknak. Az együttműködés a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával valósul meg.

Csapó Viktória

Szent Márton Akadémia indult

A Szent Márton Programiroda, a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület új előadás-sorozatot indított útjára a 2016-os Szent Márton-emlékévre történő felkészülés jegyében. Az első alkalomra október 28-án került sor a Martineumban. Veszprémy László történész Szent Márton, a katonaszent címmel tartott előadást.

Handler András

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .