Hírek

Márton Áron püspök boldoggá avatásáért

A gyulafehérvári érsekség (az Erdélyi főegyházmegye) búcsúja Szent Mihály főangyal ünnepe, szeptember 29. Ez a nap egyúttal Isten szolgája, Márton Áron püspök halálának napja (1980) is. Az ünnep előtti vasárnap, szeptember 28-án 11.30 órára szeretettel hívnak és várnak mindenkit, különösen a Magyarországon élő vagy itt tartózkodó erdélyieket a Budapest VIII., Rezső téri Magyarok Nagyasszonya- templomba, ahol Áron püspök úr boldoggá avatásáért mutatnak be szentmisét. A gyulafehérvári érsekséggel közösen szervezett ünnepen a szentbeszédet az érsekség részéről érkező küldött mondja. A szentmise előtt a résztvevők rövid képes összeállítást tekinthetnek meg a szent életű főpásztorról. A miséhez kapcsolódóan Márton Áron püspökről szóló kiadványok, könyvek, publikációk, valamint írásait közreadó tematikus kötetek vásárolhatók kedvezményes áron. A szentmise utáni szerény agapé keretében lehetőség nyílik kapcsolatok felelevenítésére, ápolására és szövésére. V. M.

Boldogasszony zarándokvonat

Hálaadó szentmise és baráti találkozó lesz filmvetítéssel a Misszió Tours által szervezett zarándokvonatok eddigi és jövőbeni résztvevői számára a Rezső téri Magyarok Nagyasszonya- templomban szeptember 27-én, „Boldogasszony Zarándokvonat 2012, 20 13, 2014″ címmel. 17 órától gyülekezés és baráti találkozó lesz a zarándoklatok lelki vezetőivel és szervezőivel,18 órától a szentmise-áldozatot bemutatja Tímár Asztrik ferences és Görbe László piarista szerzetes, szentbeszédet mond Burbela Gergely verbita tartományfőnök. Ezután filmvetítés lesz a 2014-es Boldogasszony Zarándokvonat útjáról. (További tudnivalók: www. missziotours.hu) V. M.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .