A damaszkuszi úton

Az idei találkozó fő előadója John Pridmore, a gengszterből lett evangelizátor lesz. „Tízéves koromban elváltak a szüleim, és elhatároztam, hogy soha többé nem fogok szeretni” – meséli magáról. Útja egyenesen a bűnbandák, a kisebb, majd nagyobb lopások és elzárások világába vezetett. Húszéves korára aztán közismert bűnözővé vált Londonban. A West End mulatóiban dolgozott biztonsági őrként, avagy kidobóemberként, és hamar kivívta társai tiszteletét. Pénz, nők, luxuskocsik, fegyverek és drogok – ezek határozták meg mindennapjait. Ám a tét egyre nőtt, és ezzel együtt az erőszak is.


Egyszer kis híján holtra vert egy embert az egyik pubban. Ez az esemény Johnt új életre vezette. Megtérése igazi páli fordulat volt, de – ahogy Az alvilágtól Istenig című önéletírásában vallja (a könyv megvásárolható az Új Ember könyvesboltjában) – a villámcsapásszerű megvilágosodást naponként, újra meg újra nekifeszülve kell élni, megerősíteni, elmélyíteni. Lemondva mindenről John többek között Teréz anya leányai között kezdett dolgozni, majd megalapította a Szent Patrik Közösséget, és fiatalok evangelizációjával foglalkozik. Emellett járja a világot, lelkigyakorlatokat tart, és tanúságot tesz arról, hogy bizony másképp is lehet élni. A közel kétméteres, szekrényhátú férfi a hitről beszél, és arról, hogy Isten számára nincs reménytelen eset, Ő képes megváltoztatni az életet.

„Világszerte milliók hallották már őt – mondja Angéla nővér –, és ezen a találkozón is azoknak szeretne segíteni, akik hozzá hasonlóan felismerték életük pusztító erejét.” Mintegy háromezer embert várnak a pécsi találkozóra, amelynek során dicsőítés, tanúságtétel és szentségimádás is lesz. A szentmisét Udvardy György pécsi megyés püspök mutatja be, és gyónásra is lehetőség lesz, illetve személyes közbenjárásban is részesülhetnek a résztvevők.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .