Hírek

Új főpásztort szentelnek Nagyváradon

Böcskei Lászlót március 7-én szentelik püspökké a nagyváradi székesegyházban. Tempfli József megyés püspök nyugdíjba vonulása után Böcskei László lesz a 82. püspök a nagyváradi püspöki székben. A szentelést Roos Márton temesvári megyés püspök, Ioan Robu bukaresti érsek és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek végzi.

Magyar Kurír

Bemutatkoznak a kisebb testvérek

A ferences jubileumi év alkalmából az esztendő folyamán a pasaréti Kájoni-házban (II. Szilfa u. 4.) egyenként bemutatkoznak a ferences regula szerint élő hazai szerzetesrendek. Első alkalommal, március 9-én 19 órakor Magyar Gergely tartományfőnök és rendtársai a kisebb testvérek, vagyis a ferencesek múltjával, jelenével és jövőre vonatkozó elképzeléseivel ismertetik meg az érdeklődőket.

Szerdahelyi Csongor

Újraválasztották a református zsinat lelkészi elnökét

Ismét Bölcskei Gusztávot választották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökének. Rövid beszédében a püspök úgy fogalmazott: „Csak a bűneiket megbánó és a bűnbocsánat bizonyosságát elnyert közösség tud úgy körülnézni ebben a világban, hogy számol azokkal a dolgokkal, amelyek ijesztőek. Számol saját gyengeségével és esendőségével, és tudja, hogy nincs más útja, mint az Istenre emelt tekintet. Azt kívánom magunknak ebben az új ciklusban, hogy legyen ott az agyunkban, a szívünkben, a lelkünkben, hogy a közös indulás Istennel lehetséges. Áldja meg az Isten az előttük álló feladatokat!”

Piarista bor

Balatoni és tokaji bortermelők vetélkedhetnek a „Piaristák bora” címért. A Piarista Rend Magyarországi Rendtartománya borválogatást rendez. A győztes bort a rend az év „piarista boraként” hozza forgalomba. A régi piarista borászati hagyományokat felélesztő pályázaton idén a száraz fehér borok versenyeznek. A neves személyiségekből álló szakmai zsűri március végéig végzi el munkáját. A „Piaristák bora” címkével ellátott győztes bort és termelőjét sajtótájékoztató keretében köszöntik majd a Piarista Rend Magyarországi Rendtartománya dísztermében.

Rosdy Pál  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .