Hírek

A délvidéki magyar népirtás évfordulóján

Szegeden, a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg Termében (Dóm tér 6.) január 20-án megemlékezést tartanak a délvidéki magyar népirtás hetvennyolcadik évfordulója alkalmából. Az esemény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A rendezvény vendégei: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Teleki Júlia, a népirtás túlélője és krónikása, valamint Bogdán József kanonok, pap költő a Délvidékről.

(BK)

Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeznek Felváron

A hit éve alkalmából január 22-én emléknapot szervez Boldog Batthyány-Strattmann László tiszteletére a felvidéki Felbár római katolikus egyházközsége. Az emléknap rózsafüzér imádsággal kezdődik, majd ájtatosságot tartanak Boldog Batthyány-Strattmann László közbenjárását kérve. Kiss Róbert püspöki helynök Batthyány-Strattmann László és családja lelki életéről tart katekézist, Beer Miklós váci megyés püspök szentmisét mutat be, majd megkoszorúzzák Boldog Batthyány-Strattmann László emléktábláját.

(MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .