Az összefogás erejéről

Harmincketten, köztük egy magyar zenész, Fehér Sándor is a vízben lelték halálukat. A partokhoz túl közel kormányzott hajó hetven méter hosszú léket kapott, s az ütközés erejére jellemző, hogy egy hatalmas sziklát is magával ragadott. Az évforduló napján ezt a kőtömböt – melyet a mentés után a hajótestben találtak meg – egy emléktáblával ismét a vízbe eresztették, miközben az elhunytak jelen lévő hozzátartozói és a túlélők virágokat dobtak a tengerbe.

Orbetello püspöke szentbeszédében a napi evangéliumi részre – Jézus megkeresztelkedésére – utalva hangsúlyozta: egy esztendővel ezelőtt Giglio fölött megnyílt az ég, s Isten mindenkit szeretett fiának nevezett. Azokat is, akiket magához szólított, azokat is, akik túlélték a tragédiát, de azokat is, akik a hivatalos mentőcsapat tagjai voltak, sőt, a település lakóit is, akik minden segítséget megadtak a katasztrófa túlélőinek. A püspök úgy fogalmazott: Giglio szigete a tragédia napján megkeresztelkedett, Isten pedig az emberek összefogásában megmutatta szeretetét, amely azon az éjszakán minden ott lévőre kiáradt.

Fotó: Bókay László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .