Hírek

Első Országos Cursillós Ultreya Budapesten

A Cursillo Nemzeti Tanácsának (NET) tavaly októberi megalakulása után Székely János esztergom-budapesti segédpüspök hívta össze az I. Országos Cursillós Ultreyát. A február 14-én megrendezett találkozónak a Budai Ciszterci Szent Imre-templom adott otthont. Az ultreyán körülbelül ezren vettek részt, határokon innen és túlról. A szentmisén Beer Miklós váci megyés püspök mondott homíliát. A szentmise után tanúságtételek következtek.

Papszentelés a pasaréti templomban

Paskai László bíboros szentelte pappá február 14-én Whitehouse Domonkos ferences szerzetest a pasaréti Páduai Szent Antal ferences templomban.

Migráció, emberkereskedelem

Február 8-án és 9-én zajlott Szatmárnémetiben az Igazságosság és Béke Közép- és Kelet-Európai Tanácsainak éves találkozója, amelyen a migráció és emberkereskedelem regionális problémáival ismerkedhettek meg a résztvevők. A rendezvényen Goják János ismertette a katolikus egyház migrációra vonatkozó tanítását.

Szentmise Balassi Bálint emlékére

Február 13-án Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök mutatott be szentmisét Balassi Bálint emlékére a budapesti XVI. kerületi Szent Mihály-templomban. Ebből az alkalomból adták át az idei Balassi-emlékérmeket.

Magyar Örökség-díjra jelölték Regőczi Istvánt

Regőczi István szegény, főleg árva gyerekeket gyűjtött maga köré, velük árvaházakat és templomokat épített. A kilencvennégy éves lelkipásztor jelölését az interneten keresztül lehet támogatni. A Magyar Örökség-díj bírálóbizottsága kizárólag az így beérkezett javaslatokból választja ki a díjazandókat. Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki.

Híreinket a Magyar Kurír anyagaiból válogattuk 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .