Hírek

Szobrot kapott Werner Alajos

Égre nyitott ember volt; evangéliumi öröm sugárzott belőle… – írta Tardy László karnagy Werner Alajos (1905–1978) egyházzenész lelkipásztorról, akinek szobrát július 14-én ünnepi szentmisét követően áldotta meg Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyés püspök a máriaremetei kisbazilika gyóntatófolyosóján. E teremrészben látható az a Werner atya személyes tárgyait, fényképeket és más dokumentumokat bemutató kamara-kiállítás is, amelyet a kegytemplom plébánosa, Esterházy László állított össze az alkalomra. A meghurcolt hitvalló papkántor-zenepedagógus egész alakos, fából faragott szobrát Pintér László sárvári művész készítette. A szertartást követően a több száz tisztelgőt Máriaremetére vonzó, fővárosi és vidéki kórusok közreműködésével lezajlott megemlékezés a templomkertben, Werner atya sírjánál fejeződött be. (-s)

Magyar misszionárius szentelése Toledóban

Braulio Rodrigez Plaza, Toledo érseke nyolc diakónust szentelt pappá július 1-jén, köztük a soproni születésű Szabó Zsolt Józsefet, aki a Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái Mozgalom tagja. Az új magyar pap 2000-ben kapcsolódott a Giovanni Salerno olasz misszionárius által alapított közösséghez, miután megismerte lelkiségüket. Először budapesti központjukban, a Józsefvárosban, majd Peruban, Cuzco közelében, a „Fiúk Városában” tevékenykedett segítőként. Salerno atya jóváhagyásával kezdte meg tanulmányait a toledói szemináriumban. Szabó Zsolt József szentelése után két hetet Magyarországon töltött családja körében. Első szentmiséit Sopronban és Budapesten, a VIII. kerületi Szent József-plébániatemplomban mutatta be. (P. I. – Sz. L.)

Máriagyűd a világhálón

Immár harminc éve látogatnak el fiatalok Sarlós Boldogasszony ünnepének közeledtével a máriagyűdi kegytemplomhoz, hogy együtt töltsenek egy hétvégét „a Szűzanya lábainál”. Az idei – június 29. és július 1. között megrendezett – találkozó mottója a következő volt: „Duc in altum – Evezz a mélyre!” A háromnapos rendezvény világhálóról letölthető hanganyagai többek közt Udvardy György pécsi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök, Porpáczy Attila újmisés pap és Nagy Norbert ifjúsági referens gondolatait, valamint a találkozó zenéit tartalmazzák. A képek és hanganyagok a következő internetcímen érhetők el: http://mit.pecsikatifi.hu/ program_2012.html

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .