Hírek

Február 20-án, este 6 órára a Szent Anna-székesegyházba hálaadó püspöki szentmisére hívják mindazokat, akik segítséget kaptak és a segítségnyújtásban közreműködtek. A szentmise után, a Szent József Gimnázium dísztermében (Szent Anna u. 17.) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elmúlt húsz évére tekintenek vissza, és alkalom nyílik arra, hogy az erdélyi testvérek, valamint a hajdani segítők találkozzanak egymással.

Ökumenikus istentisztelet Kárpátalján

A rahói keresztény egyházak életében február 8-án először került sor ökumenikus istentiszteletre, amelyen a római és görög katolikus, a pravoszláv és református egyházközségek lelkipásztorai és hívei közösen imádkoztak a keresztények közötti egység megvalósulásáért.

Történelmi egyházak tiltakoztak Erdélyben

Tiltakozó felvonulást és nagygyűlést szerveztek a háromszéki történelmi magyar egyházak helyi elöljárói a magyar nemzetiségű intézményvezetők védelmében. Az egyházak által szervezett sepsiszentgyörgyi felvonuláson – amelyen több ezren vettek részt – az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) képviselői egyaránt jelen voltak. A tiltakozók magyar, román és angol feliratú transzparenseken követeltek autonómiát Székelyföldnek, hitet téve a romániai magyar kisebbség közösségi jogainak érvényesítése mellett. (MK, MTI)

„A házasság öröm és erőforrás”

Szentmisével és békés demonstrációval nyitották meg a házasság hetét Szegeden. Több százan vettek részt a székesegyházban február 8-án bemutatott ünnepi szentmisén, melynek prédikációjában Kondé Lajos plébános a házasság szentségéről tanított. A liturgiát követően Kasper Pál és felesége, Varga Zsuzsanna tett tanúságot a Dóm téren egybegyűltek előtt. A gyertyák meggyújtása után induló menet élén transzparens hirdette a házasság hetének szegedi mottóját: „A házasság öröm és erőforrás.” A demonstráció a belváros leglátogatottabb részeit érintve érkezett a Széchenyi térre, a szent házaspár, Szent István király és Boldog Gizella szobrához, ahol fiatalok vallottak arról, hogyan képzelik el majdani házasságukat, családi életüket. (Bartucz Katalin)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..