Hírek

Február 20-án, este 6 órára a Szent Anna-székesegyházba hálaadó püspöki szentmisére hívják mindazokat, akik segítséget kaptak és a segítségnyújtásban közreműködtek. A szentmise után, a Szent József Gimnázium dísztermében (Szent Anna u. 17.) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elmúlt húsz évére tekintenek vissza, és alkalom nyílik arra, hogy az erdélyi testvérek, valamint a hajdani segítők találkozzanak egymással.

Ökumenikus istentisztelet Kárpátalján

A rahói keresztény egyházak életében február 8-án először került sor ökumenikus istentiszteletre, amelyen a római és görög katolikus, a pravoszláv és református egyházközségek lelkipásztorai és hívei közösen imádkoztak a keresztények közötti egység megvalósulásáért.

Történelmi egyházak tiltakoztak Erdélyben

Tiltakozó felvonulást és nagygyűlést szerveztek a háromszéki történelmi magyar egyházak helyi elöljárói a magyar nemzetiségű intézményvezetők védelmében. Az egyházak által szervezett sepsiszentgyörgyi felvonuláson – amelyen több ezren vettek részt – az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) képviselői egyaránt jelen voltak. A tiltakozók magyar, román és angol feliratú transzparenseken követeltek autonómiát Székelyföldnek, hitet téve a romániai magyar kisebbség közösségi jogainak érvényesítése mellett. (MK, MTI)

„A házasság öröm és erőforrás”

Szentmisével és békés demonstrációval nyitották meg a házasság hetét Szegeden. Több százan vettek részt a székesegyházban február 8-án bemutatott ünnepi szentmisén, melynek prédikációjában Kondé Lajos plébános a házasság szentségéről tanított. A liturgiát követően Kasper Pál és felesége, Varga Zsuzsanna tett tanúságot a Dóm téren egybegyűltek előtt. A gyertyák meggyújtása után induló menet élén transzparens hirdette a házasság hetének szegedi mottóját: „A házasság öröm és erőforrás.” A demonstráció a belváros leglátogatottabb részeit érintve érkezett a Széchenyi térre, a szent házaspár, Szent István király és Boldog Gizella szobrához, ahol fiatalok vallottak arról, hogyan képzelik el majdani házasságukat, családi életüket. (Bartucz Katalin)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .