Hírek

Európai szakértők a katolikus oktatásról

Az esztergomi Szent Adalbert Központban tartja félévente esedékes közgyűlését március 23–24-én a Katolikus Oktatás Európai Bizottsága (CEEC), mely huszonhat európai állam katolikus iskolaügyének országos szervezetét – köztük a magyar Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetet (KPSZTI) – tömöríti. A közgyűlés résztvevőit március 23-án, 14 órakor a Parlamentben fogadja Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára. A tanácskozás központi témája a katolikus iskolák pedagógusainak vallási képzése és lelkigondozása. A közgyűlésen előadást tart Pápai Lajos győri megyés püspök, az MKPK iskolabizottságának elnöke, Bajzák Eszter nővér, a KPSZTI vezetője és Molnár-Gál Béla, a kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatóhelyettese. (KPSZTI)

Keresztút az életért

Krisztus nyilvános keresztútját tartják a Regnum Christi apostoli mozgalom szervezésében március 31-én, 15 órakor Budapesten, az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közötti szakaszán. A Regnum Christi mozgalom évek óta megrendezi Krisztus nyilvános keresztútját Budapesten. A keresztút szabadtéri szentmisével zárul, amelyet Székely János püspök mutat be. (MK)

Ismét szabadtéri passió Pécsett

Több év kihagyás után ismét szabadtéri passiójátékot rendeznek Pécsett, a Tettyén. Az idei évtől a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Iroda vállalta, hogy folytatja a régi hagyományt, amely korábban (1991-től tizenhárom éven keresztül) a pécsi Élő Víz közösség szervezésében valósult meg. Április elsején, 15 órakor a Pécsi egyházmegye ifjúsági közösségeinek közreműködésével, a tettyei magaslatok öt helyszínét bejárva elevenedik fel Jézus Krisztus szenvedéstörténete. A programra nyolcszáz látogatót várnak. (MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .