Hírek

Pro Urbe Budapest díjat kapott Lukács László

Budapest Főváros Közgyűlése Lukács László piarista szerzetesnek, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola alapító rektorának, a Vigilia folyóirat főszerkesztőjének „a keresztény eszmeiséget képviselő példamutató életútja elismeréséül” Pro Urbe Budapest díjat adományozott. A díjat a Főváros Napja november 17-e alkalmából tartott ünnepi ülésen adták át. (piarista.hu)

Belváreosi ökumenikus találkozó

Immár hagyományosan, negyedik alkalommal találkoztak a budapesti Belváros-Lipótváros és Kárpát-medencei testvértelepüléseinek vallási képviselői november 10. és 13. között. Az előadásokkal, megbeszélésekkel, közös imákkal gazdagított találkozón részt vett a rozsnyói katolikus plébános, a rozsnyói református segédlelkész, a rahói plébániai kormányzó, a gyergyószentmiklósi főesperes, az énlakai és torockói unitárius tiszteletes, a torockói segédlelkészhölgy, a Deák téri evangélikus lelkész, valamint az önkormányzat mellett vendéglátó Osztie Zoltán, a belvárosi főplébánia plébánosa. Az egyházak képviselői találkoztak Bíró László tábori püspökkel is.

Diakónusokat szenteltek Tihanyban

Szent Ányos, a tihanyi bencés apátság védőszentjének ünnepén hagyományosan szentmisével és szeretetvendégséggel ünnepeltek a monostor lakói, a monostorhoz kötődő szerzetes testvérek, a bencés iskolákban végzett, közeli és távoli helységekben szolgáló paptestvérek, a tihanyi és a közel s távolból érkezett hívek. Várszegi Asztrik püspök, főapát vezette a szertartást, amelynek keretében diakónussá szentelte a Tihanyban szolgáló két örökfogadalmas szerzetesnövendéket, Barkó Ágostont és Mihályi Jeromost. (MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .