Hírek

A máltaiak a hajléktalanokért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rendkívüli hidegre való tekintettel a hétvégén sem zárja be nappali melegedőit, valamint az összes intézménye nyitva áll azok előtt, akik számára súlyos gondot jelent a hideg. Bárki, aki a hidegtől az utcán vagy otthonában szenved és betér egy máltai intézménybe, menedéket kap mindaddig, amíg egyéb megoldást nem találnak az ügyére. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központja az év közben kiállítóteremként működő helyiségét hajléktalanok éjjeli menedékhelyévé alakította át, ezzel újabb húsz-huszonöt rászoruló számára nyújtva menedéket a zord időjárás elől. Az országos központ címe: XII. Budapest, Szarvas Gábor út 58-60. – További információ Meszlény Eszternél kérhető a (30) 940-40-69-es telefonszámon.

Együttműködési megállapodás Esztergom és a PPKE között

Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora és Meggyes Tamás polgármester január 6-án írta alá a város és az egyetem között létrejött együttműködési megállapodást, amelynek értelmében Esztergom egy oktatási épületegyüttessel és több milliárd forinttal járul hozzá a PPKE Információs Technológiai Karának képzéseihez.

Szombathelyi Szent Márton-kiállítás

A Szombathelyi Képtárban február 22-éig Szent Mártonról szóló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállításon kívül hangversenyekkel és a kultuszáról szóló konferenciával emlékeznek meg a hazánkban is tisztelt szentről.

Elkészült a pécsi millenniumi naptár

A pécsi egyházmegye ezeréves jubileuma alkalmából millenniumi naptárt készített a püspökség. A naptárban szerepelnek a millennium évéhez kapcsolódó programok, amelyek segítik a lelki megújulást és az egyházmegye közösséggé formálását.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .