Hírek

Ökumenikus püspöktalálkozó

A magyarországi történelmi keresztény egyházak püspökei találkoztak november 4-én az északi evangélikus egyházkerület székházában. A római katolikus egyház küldöttségét Erdő Péter bíboros, a reformátusét Bölcskei Gusztáv, az evangélikusét Ittzés János püspök vezette.

A megbeszélésen Kákay István, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója is részt vett. Az egyházi vezetők értékelték a Biblia éve eddigi rendezvényeit, majd egyeztettek az egyházak médiamunkájával és képzési stratégiájával, tényfeltáró tevékenységével, valamint az egyházfinanszírozással kapcsolatos kérdésekben. A tanácskozás zárásaként a püspökök közös áhítaton vettek részt a székház kápolnájában. (Evangélikus Sajtóiroda)

Meghosszabbított nyitva tartással

A székesfehérvári egyházmegyei múzeum Bibliai találkozások című kiállítása meghosszabbított nyitva tartással, december 7-ig várja az érdeklődőket. A vendégkönyv bejegyzései bizonyítják, élményekben gazdagodva térnek haza a tárlatról a látogatók. Turok Margit művészettörténész írja a kiállításról: „Mindenekelőtt azzal emelkedik ki, hogy középpontjába a tanítást állította. Missziót vállalt a Biblia újszerű ismertetésével.” A„missziós kiállítás” a kölcsönzők jóvoltából közel egy hónappal hosszabb ideig látogatható

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .