Hatvanéves az Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Február 17-én a genfi Szent Péter-székesegyházban tartott istentisztelet igehirdetője Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka volt.

Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa 1948-ban alakult azzal a céllal, hogy a keresztény egyházak egységén munkálkodjék. Ma több mint 120 ország 347 egyházi közösségét foglalja magában.

Walter Kasper bíboros, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnöke üzenetet küldött Samuel Kobia tiszteletesnek, az ökumenikus tanács főtitkárának. Ebben kiemelte, hogy a keresztények egyetemes testvérisége alapvető meggyőződéssé vált. A Szentlélek irányításával arra kaptunk hivatást, hogy tudatában legyünk a bennünk élő reménynek egy olyan pillanatban, amikor az ökumenikus mozgalom tovább erősödik, és amikor új kihívások tűnnek fel, amelyek józan ítélőképességet, ellenállási készséget és konstruktív kezdeményezéseket igényelnek. A bíboros hangsúlyozta a katolikus egyház és az Egyházak Ökumenikus Tanácsa közötti együttműködést.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .