Három év bélyegen

A versenyen az elmúlt három év magyar filatéliai remekeit mutatták be. „A Magyar Posta tudatosan vállalja a bélyegkibocsátással együtt járó kulturális missziót. Arra törekszik, hogy a magyar bélyegekre jellemző kibocsátási és grafikai hagyományokat innovatív megoldásokkal, újszerű nyomdatechnikai eljárásokkal gazdagítsa” – hangsúlyozta az elismerés kapcsán a vállalat. Katarban az e filozófián alapuló munkát díjazták. A bélyegek közül külön kiemelték a 2011-ben, az új alaptörvény tiszteletére kiadott bélyegkülönlegességet (képünkön).

Ezen a papír síkjából kiemelkedő, huszonhárom karátos aranyfóliával nyomtatott magyar Szent Korona látható. A keretrajzot, amely Köllő Miklós alkotása, az Országház kupolacsarnokának Szent István király szobra és a boltívek díszítik. A blokkot UV fénybe helyezve, azon a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható. A piros sorszámozású speciális blokkon a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak.

Magyar Posta

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .