Hálaadás az ezer esztendőért

Augusztus 20-án, 21-én és 22-én egész napos program várja a Szent István térre látogatókat. Délelőtt mágocsi színjátszók mutatják be a Megfeszített című rockoperát, zenés bábműsorok várják a gyermekeket. Délután különféle népzenei koncertek lesznek, majd este 8 órától Joseph Adams (USA) orgonaművész ad koncertet a székesegyház felújított orgonáján. Augusztus 22-én, szombaton napközben szintén zenés gyermekprogramok, kézműves játszóház várja a kicsiket és nagyokat. Este 7 órától T.S. Eliot: Gyilkosság a székesegyházban című darabját mutatják be a Pécsi Harmadik Színház tagjai, ezt követően pedig Tolcsvay: Magyar mise című műve csendül fel a színpadon.

Az ország egyik legnagyobb méretű színpadát állítják fel a székesegyház előtt. Ez a tér ad helyet a neves színpadi produkcióknak, és ezen a helyszínen mutatja be a millenniumi nagymisét Crhistoph Schönborn bíboros, a Szentatya küldötte augusztus 23-án 11.00 órától a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival, a szerzetesrendek elöljáróival, valamint azokkal a külföldi püspökökkel, akik elfogadták a pécsiek meghívását. Az ünnepség-sorozatnak ez a szentmise lesz a fénypontja, de szintén említésre méltó a 23-án este fél 8-tól tartandó szabadtéri koncert, ahol egy hatszáz fős ének- és zenekar adja elő Gustav Mahler VIII., Ezrek szimfóniáját. A koncert előtt Sólyom László köztársasági elnök köszönti a megjelenteket. A gazdag programkínálattal a szervezők szeretnének minél több embert Pécsre vonzani, hogy együtt ünnepelhessenek és adhassanak hálát az elmúlt ezer évért, és kérjék Isten áldását a következő évezredre is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .