Ha egy üzlet beindul…

Nagy sikereim voltak vele. Ha én is tudom használni, akkor ez valóban egy zseniális találmány. Amúgy elgondolkodom azon, hogy egykor, amikor Párizsban laktam, a Somlai család meglátogatott, útban Algéria felé. Ádám akkoriban még kisfiú volt, valószínűleg nem is emlékszik rám, bár akkoriban, az „átkosban” egy Budapest–Párizs–Algír autózás nem csak egy gyerek számára volt nagy kaland. Ma a világ globális, és a Prezi segít otthon lenni benne… Hogy mi a titka? Nagyon egyszerű!

Az Ön által is javasolt menedzsment milyen újdonsággal szolgál az „egyszerűen és gyorsan” piacán?

– Az interjúban Ádám elárulja, hogy a csapatmunka a nagy titok. Én tíz éve ugyanezt vallom. Odáig megyek, hogy a vállalkozás szerintem közösségépítés. Elsősorban az, és nem mellesleg! A zsarnok, mindentudó főnökök kora lejárt. Éljen a csapat! Másfelől ezek a fiatalok megmutatták, hogy a tőke nem minden. A munkakedvet nem lehet megvenni. Az ajándék. Egymásnak adjuk. Ez pedig nagyon „by Jesus”!


Olykor a saját életünket is nehéz megszervezni, sikeresen kibontakoztatni pedig kész „vállalkozás”. Ön szerint mi a legfontosabb szempont az életvezetésben?

– Okosan gazdálkodni az idővel, amely a legtöbbet pazarolt erőforrás. Fel sem ismerjük, hogy az. Pedig kamatoztatni lehet, ha a lényegre koncentrálunk. A szemlélődés épp ebben segít. Meglátni, elfogadni és szolgálni a lényeget. Amúgy, aki más idejét lopja, az tolvaj. Aki pedig a sajátját, az nagyon ostoba… A jó menedzser az, aki segíti az embereit abban, hogy optimálisan használják ki az idejüket. És ő lesz a sikeres vállalkozó is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .