Gyűjtés az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) január 24-ére országos gyűjtést hirdetett az összes katolikus templomban.
Az elmúlt évben minden korábbinál nagyobb számban érkeztek migránsok Európába. Ezzel a mi életünknek is részévé váltak azok a tragikus emberi sorsok és élethelyzetek, amelyek a világ számos pontján, különösen a Közel-Keleten kialakult konfliktusok és háborúk következtében jöttek létre.
Püspöki konferenciánk a hívek nagylelkű adományainak – az úgynevezett szentföldi gyűjtésnek – köszönhetően már korábban is évente juttatott el segélyt a nehéz körülmények között élő szentföldi keresztényeknek, akik hálás szívvel fogadták a segítséget. Ezen túlmenően a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2015 novemberében harmincmillió forint gyorssegélyt küldött a menekülttáborokban élő keresztényeknek téli szükségleteik támogatására.
A szülőföldjükön maradt családoknak a jelen körülmények között további hatékony segítségre van szükségük. Meg kell szervezni az otthonaikból elűzött, de a régióban menekültként élő keresztény családok gyermekeinek taníttatását, és elő kell teremteni annak anyagi fedezetét. Egyetlen gyermek éves tanítási költségei körülbelül háromszázezer forintot tesznek ki. E nemes, a jövőbe mutató célhoz kéri az MKPK a hívek nagylelkű támogatását, ezért január 24-ére minden templomban országos gyűjtést hirdetett. Az anyagi támogatás nem csupán az otthonaikból elüldözött családok és gyermekek költségeinek fedezésére szolgál, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét. A hívek pedig az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásával mennyei Atyánk irgalmas szeretetéről tesznek tanúságot. (MKPK Sajtóiroda)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .