Győztes betlehem

Az önkormányzat Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére négy évvel ezelőtt hirdette meg először a hegyvidéki betlehemépítő programot, azzal a céllal, hogy szomszédok, ismerősök, iskolatársak vagy munkatársak a közösen végzett önkéntes munka örömét megtapasztalva, környezetüket is megszépítve együtt készülhessenek fel lélekben a karácsonyra.


„Tavaly novemberben összesen harminckét csapat jelentkezett az önkormányzat felhívására, legnagyobb meglepetésünkre azonban december elején még ennél is több betlehemet állítottak a kerületben: három alkotás készítői ugyanis nem jelezték előre részvételüket” — számolt be az örömteli eredményekről a program fő szervezője, Solymoss-Gáspár Fruzsina. Az önkormányzat munkatársa a betlehemépítők számára rendezett ünnepségen felolvasta Fonti Krisztina alpolgármester köszöntőjét, aki levelében kiemelte: ezúttal is szebbnél szebb, változatosabbnál változatosabb betlehemeket csodálhattak meg az érdeklődők a Hegyvidéken.

A MOM Kulturális Központ kupolatermében megrendezett eseményen a résztvevők megtekinthették a Hegyvidék Televízió összeállítását a betlehemépítő közösségek munkájáról. Ezt követően átvehették az önkormányzat ajándékcsomagját, melyben emléklapot, művészeti albumot, valamint egy DVD-t találhattak, amely a közös készülődés örömteli pillanatait megörökítő kisfilmet tartalmazza.

A zsűri idén is díjjal jutalmazta a legkiemelkedőbb betlehemek alkotóit. Ötletességéért különdíjat kapott a forgatható, zenélő betlehemet készítő Zölderdő Óvoda, „legtöbb lelket összefogó” Zugligeti Angyalok csapata a Zugligeti Általános Iskolából, az újrahasznosított anyagokkal dolgozó Hegyvidéki Mókusok csapata, a természetes anyagokat, terméseket felhasználó Bosco Szent János Csapat a Felső-Krisztinavárosi Plébániáról, valamint a különleges technikával előálló MOM Zsákvarrótű-kollektíva: a kulturális központ dolgozóinak közössége egy több mint százezer öltésből álló gobelinnel ábrázolta a betlehemi történetet.
A gyermekek kategóriájában a Jókai Mór Általános Iskola második osztályosaiból alakult Jókais Angyaloknak ítélt díjat a zsűri, míg a felnőttek mezőnyében a Szinaxis Görögkatolikus Diákotthon fiataljainak munkáját díjazták. A több nemzedék kategóriában elismerést kapott az Angyalszárny nevű csapat, melyben gyerekek, illetve fiatalabb és idősebb felnőttek együtt hoztak létre egy szépen megmunkált betlehemet.

ZN

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .