Gyökereinkből táplálkozunk

Ennek a megtalálásában hihetetlenül sokat segít az, ha megismerjük őseink kultúráját, amelynek egy hatalmas része a népi kultúra” – mondta köszöntőjében Újházy András igazgató, a Katolikus Iskolák Népzenei Találkozójának megnyitóján a klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában május 24-én.

Ez a találkozó immár tizedik alkalommal hívta össze a Pilis szívébe az ország minden részéről a katolikus iskolákat azért, hogy megosszák egymással táncaikat, hangszeres és énekes tudásukat. A klotildligeti iskolában Kovács Márton népzenetanár több kollégájával karöltve dolgozik évek óta azon, hogy a gyerekek az eredeti, organikus, teljes műveltséget őrző népi kultúrát már kiskorukban magukévá tegyék. A heti kétszer két óra néptánc és a havonta megrendezett táncház erre nagyon jó alkalom. A találkozón minden csoport oklevelet kapott, és a nap végén közös táncházzal zárult az összejövetel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..