Gyógyítani a társadalmat

Az eseményen két témával foglalkoztak. A hatékony felzárkóztató és közösségfejlesztő programokról Csépányné Szabolcsik Erika, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója tartott interaktív elemekkel kísért előadást. Székely János szombathelyi megyéspüspök pedig cigánymissziós küldetéséről beszélt a hallgatóságnak. Az eseményen jelen volt Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is.
A szombathelyi főpásztor egy, a hányatott sorsú gyermekekért és fiatalokért mondott imával kezdte előadását. Székely János élettörténeteken keresztül mutatta be, hogy sohasem késő beengedni Istent a lelkünkbe. Ha ez mindenkinek sikerülne, egy gyógyult társadalomban élhetnénk, ahol a jóindulat és a testvériség természetes – mondta a megyéspüspök.
Székely János a szakkollégistákhoz szólva hangsúlyozta, el kell hinniük, hogy képesek meggyógyítani a társadalmat, hiszen mindannyian Isten remekművei, akik hitükkel, új ötleteikkel és elhivatottságukkal anyagi segítség nélkül is változást kezdeményezhetnek a saját közösségükben.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .