Gyermeklélekkel a misszióért

Őszintén és örömmel énekeltek, játszottak és imádkoztak a gyerekek, akiknek arcán látszott az Isten iránti hála és köszönet, hogy együtt tölthették ezt a napot. A fóti egyházközség tagjai a Váci egyházmegye missziós koordinátorával, Keserű Mártával együtt nagyon gondosan szervezték meg az eseményt. A plébános, Sebők Sándor, a káplán, Kárpáti Sándor, valamint a sok készséges testvér önzetlen szeretettel és nyitott szívvel segítették a program lebonyolítását. Az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök tartotta, aki egyben az MKPK missziós megbízottja is. A gyerekekben rejlő jót, szépséget, őszinteséget és egyszerűséget meg kell őrizni és táplálni kell, hogy még jobb emberek legyenek, hogy önzetlen szeretettel tudják végezni küldetésüket, a missziót – mondta a püspök atya a szentbeszédében.


Keserű Márta koordinátor elmondta, a szervezés során bárhová is fordult segítségért, mindenki nyitott szívvel támogatta az ügyet. Voltak pékségek, amelyek ingyen adták a kenyeret és a csokis croissant-t az ebédhez, egyes testvérek pedig több ezer forinttal járultak hozzá a krumpli és a hagyma megvásárlásához. A felnőttek is erőt merítettek a nap eseményeiből. Különösen lélekemelő volt Varga Péter vecsési plébános elmélkedése a Krisztus-füzérről. A Jóisten pedig kellemes, napos idővel ajándékozott meg bennünket, így az egész nap jó hangulatban, testvéri szeretetben telt. A nap folyamán számomra az egyik legszebb mozzanat a következő volt: a missziós gyerekek mindig lemondanak valamiről, hogy segítsenek másokon, mert a hit cselekedet nélkül halott. Amikor indulás előtt bepakoltunk a kocsiba minden kelléket, a kollégám a kezembe adott hatvanöt forintot, és azt mondta: ez az egyik gyerek lemondása, hogy segítsen a rászoruló gyerekeknek. Tetteinkkel hozzájárulunk egy szebb világ építéséhez.

a szerző
a Pápai Missziós Művek igazgatója

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .