Gyerekszáj

Jó lesz vigyázni!
Négyéves gyermekünk két testvérével ismeretterjesztő filmet nézett. A műsor a krokodilokról szólt, amelyekről kiderült, hogy már akkor is éles fogaik vannak, amikor a tojásból előbújnak. A kis Gábor gyorsan kiszaladt az ebédet főző édesanyjához a konyhába, és figyelmeztette: „Anyu, a tojásokkal jó lesz vigyázni!”

Utry Gábor,
Budapest


Elbizonytalanodva
Nagynénéméknek hat gyermekük volt. Ebédnél az volt a szokás, hogy mindig a nagyobbak szedték ki az ételt a kisebbeknek. Egy alkalommal a kis Évikéről megfeledkeztek. Aggódó arccal mutatta üres tányérját az édesanyjának, és közben azt kérdezte: „Ugye, anyukám, én is a mienk vagyok?”

Kovács Mária,
Kecskemét

Varrógép
Az apuka varrógépet javít, a gyerekek pedig érdeklődve figyelik. Az anyuka egy idő után kissé aggódva kérdezi, vajon meglesz-e a gép estig, mert még tornazsákokat kell varrnia. A férje kissé ingerülten válaszol: „Ne sürgess már! Ha a gyerekeket meg tudtam csinálni, ez is menni fog!” A gyerekek csodálkozva hallgatják apjuk szavait, majd egyikük a varrógépre könyökölve azt kérdezi: „Apuci, te ezen a gépen varrtál minket?”

Egy pedagógus nagymama,
Siófok

Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk.
E-mail: koncz.veronika@ujember.hu Levélcím:
1053 Budapest, Papnövelde utca 7.
A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .