Gyerekeket gyógyít Bonifác, a pécsi griff-fióka

A kezdeményezés célja, hogy a kórtermek üres falait színes, vidám mesefigurák töltsék meg élettel, ezzel is megkönnyítve a gyermekek számára a kórházban töltött időt.
A püspökség turisztikai munkatársai örömmel vetették bele magukat az önkéntes munkába, amelynek során lehetőségük volt egyedi elképzeléseik megvalósítására is. Így kerülhetett fel a Szigetvári Városi Kórház csecsemő-, gyermek- és újszü­lött­osz­tá­lyá­nak egyik kórtermi falára Bonifác (balról a második), a püspökség múzeumpedagógiai programjainak emb­lémájában szereplő figura, akit a pécsi székesegyház falán látható griff-fiókáról mintáztak.
A püspökség múzeumpedagógiai foglalkozásain a gyerekek gyakran találkoznak a kedves griff-figurával. A legkisebbeknek például Bonifác mutatja be otthonát, a székesegyházat egy bábos idegenvezetés során. A püspökség ajándékboltjában tavaly óta Bonifác-ujjbáb is kapható, így a griff-fiókát haza is vihetik a gyerekek. A bábokat a dombóvári Presidium Egyesület munkatársai készítik. Az egyesület értelmi fogyatékossággal élő és mozgássérült gyermekek és fiatalok napközbeni ellátását és foglalkoztatását vállalja. A munkavégzés a sérült fiatalok számára terápia, amely önértékelésük erősítésén túl megélhetésüket is szolgálja.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .