Gyerekek Szent Pálról

Két korcsoportban – ötödik és hatodik, illetve hetedik és nyolcadik osztályosok – mérik össze tudásukat a résztvevők. A március 28-án sorra került elődöntőn az ország egész területéről több mint ezer gyermek adott számot Szent Pálról szóló ismereteiről. Az első helyezettek a Hajdúdorogon, április 24-én megrendezendő országos döntőre jutottak tovább.

A csengeri esperesi kerületben tizenhárom, egyenként háromfős csapat képviselte az egyházközségeket a versenyen, amelynek a csengeri templom és az iskola adott otthont. A gyermekek tanúságot tettek a fegyelmezett, becsületes versenyzésről. A feladatlap kitöltése után lehetőség volt ismerkedésre, beszélgetésre is, hiszen ezeknek az alkalmaknak az is fontos célja, hogy barátságok és hitet megerősítő kapcsolatok szülessenek. A versenyfeladatok javítása alatt a gyerekek megnézték a város helytörténeti múzeumát. A jól megérdemelt ebéd után következett az eredményhirdetés és díjazás: az ötödikes, hatodikos korosztályból Porcsalma, a nagyobbak közül Pátyod csapata érdemelte ki a továbbjutást. Az Új Ember Kiadónak és az egyházmegyei karitásznak köszönhetően azonban mindenki díjazott lett. Könyveket, naptárakat és édességet kaptak az oklevelek mellett a részt vevő diákok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..