Genovai hídomlás

„Kedves Testvéreim! Máriát, a szomorúak vigasztalóját ma a Paradicsom dicsőségében szemléljük. Szeretném rábízni mindazok szorongásait és szenvedéseit, akik a világ megannyi pontján testben vagy lélekben szenvednek. Mennyei Édesanyánk esdje ki mindenki számára a vigasztalást, a bátorságot és a lélek derűjét. Különösképpen gondolok azokra, akiket a tegnap bekövetkezett genovai tragédia sújt, ami számos áldozatot szedett, sokan pedig eltűntek. Amikor Isten irgalmába ajánlom azokat, akik életüket vesztették, lelki közelségemről biztosítom a családtagjaikat, a sérülteket, azokat, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat, valamint mindazokat, akik ezen drámai történés miatt szenvedést élnek át. Meghívlak benneteket, hogy társuljatok hozzám az áldozatokért és a szeretteikért ajánlott imában; mondjuk el együtt az Üdvözlégyet.”

Fordította: Török Csaba

*

Az Olasz Püspöki Konferencia elnökének nyilatkozata
Gualtiero Bassetti bíboros, perugiai érsek augusztus 14-én, kedden nyilatkozatot tett közzé a Genovában történt közúti szerencsétlenséggel kapcsolatban. Mint ismert, egy autósztráda felüljárója összeomlott, és több tucat személyt temetett maga alá.
„Ismét egy tragédia, mely ezúttal Genovára vonja az ország figyelmét. Ezek a napok, ahelyett, hogy ünnep és pihenés napjai lennének, súlyosan ránehezednek teljes családokra és közösségekre. Ezekben a fájdalmas órákban imáinkkal és szolidaritásunkkal állunk Angelo Bagnasco bíboros és városa, a mentőalakulatok és mindazok mellett, akik szeretteiket gyászolják.”

*

A tervezőjéről Morandinak nevezett hidat 1963 és 1967 között építették. 1182 méter hosszú és 45 méter magas. A kedd reggeli felhőszakadás után fél 12 tájban történt a szerencsétlenség, amikor a híd mintegy száz méteres szakasza beomlott, maga alá temetve a rajta közlekedő harminc személyautót és három kamiont. Egy negyedik kamion az utolsó pillanatban tudott lefékezni, és alig pár lépéssel a leomlott szakasz előtt állt meg.

Forrás: Vatikáni Rádió

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .