Freskókkal az iskolai kultúráért

A projekt nyitányaként április 20-án egy új freskót avattak fel a balassagyarmati Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola tornatermének külső homlokzatán, az iskola fennállásának huszadik évfordulója alkalmából.
Az ARTTÉKA Művészet Határok Nélkül Egyesület a freskóterápia tapasztalataira alapozva országos program beindítását tervezi. Célja a keresztény iskolákban tanulók bevonásával szakrális terek létrehozása, amelyek tükrözik országunk sokszínű kulturális örökségét is. Az egyesület arra vállalkozik, hogy a művészet segítségével felhívja a fogyasztói társadalomnak mindinkább kiszolgáltatott fiatalok figyelmét a templomra és az iskolára. A program során az iskolarendszer különböző intézménytípusainak egymás felé nyitása hiánypótló, segíti a kölcsönös elfogadást, elismerést, feloldhatja a társadalmi előítéleteket.(Arttéka Művészet Határok Nélkül Egyesület, 2696 Terény, Kossuth Lajos u. 18/a; tel./fax: 06/35-348-563; http://artteka.freeweb.hu; e-mail: artteka@invitel.hu)Fotó: Gránitz Mihály

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .