Főpásztori vizitáció

A legutóbbi főpásztori egyházlátogatásra 1934-ben került sor, amikor Serédi Jusztinián bíboros járta végig a főegyházmegye plébániáit. E vizitáció után a háború akadályozta meg, majd pedig a megváltozott társadalmi rendszer tette lehetetlenné a katolikus egyházfők számára az Apostoli Szentszék által előírt kötelesség teljesítését.

 

Erdő Péter különösen fontosnak tartotta látogatását a pasaréti plébánián, ahol hosszú idő óta a ferences szerzetesek látják el a lelkipásztori szolgálatot a Páduai Szent Antal-templom népes hívőseregének nagy-nagy megelégedésére. „Az egyházmegyében, de annak határain túl is nagyon sok szépet lehet hallani és látni az itteni vallásos életről. Adja Isten, hogy továbbra is ilyen dinamikusan, ilyen meghitten alakuljon ennek a plébániai közösségnek az élete” – hangsúlyozta a bíboros.

A fiatalokkal, középkorúakkal és idősebbekkel zsúfolásig megtelt templomban megtartott szentmise után a főpásztor találkozott és elbeszélgetett az egyházi közösségek képviselőivel.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .