Fogyatkozó egyház a közel-keleten – növekedés Afrikában

Csütörtökön folytatódott a szinódusi munka a különböző nyelvekre osztott kis csoportokban. Egy jelentéssel zárulnak le, amelyet pénteken délelőtt ismertetnek a csoportok a szinódusi aulában – tájékoztatta P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő október 8-án az újságírókat a tanácskozás menetéről. Az olasz Edoardo Menichelli Ancona-Osimo érseke, III. Younan a szírek antióchiai pátriárkája és a ghánai Palmer Buckle, Accra érseke válaszolt az újságírók kérdéseire.
Buckle érsek hangsúlyozta, jelenleg Afrikában növekszik leggyorsabban a katolikus egyház. Harminchét püspöki konferencia alkotja az Afrikai és Madagaszkári Püspöki Konferenciák Szimpóziumát. A szinódusra előkészülve szemináriumokat és kontinentális találkozókat szerveztek. Ezek alapján készítettek egy dokumentumot, amely válasz volt az Instrumentum Laboris vagyis a munkadokumentumra, amely a család jövőjéről, mint az egyház missziójáról beszél.
III. Younan pátriárka a kereszténység megfogyatkozásáról szólt a közel-keleten. Nagy aggodalmának adott hangot a keresztény közösségek helyzete miatt. A családok katasztrófális próbatételeknek vannak kitéve, megosztottak és igyekeznek mindent megtenni, hogy kikerüljenek ebből a helyzetből Irakban és Szíriában. A püspökök, papok, pátriárkák jelen vannak, hogy segítsék őket, de sokszor tehetetlenek a tragikus állapotok miatt. A fiatalokat nem tudják meggyőzni, hogy maradjanak szülőföldjükön, ahol a kereszténység született. (VR; fotó: PMM)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .