Fogadj örökbe egy négyzetméter freskót

A teljes falfelület feltárása és restaurálása több mint százmillió forintba kerülne, amit a százfős gyülekezet önerőből nem tud kifizetni, ráadásul a jelenlegi európai uniós és hazai pályázati rendszerek ilyen kezdeményezést nem támogatnak. Az egyházközség ezért nagyszabású jótékonysági akcióba kezdett. Abaújváriak Augusztusban Abaújvárért címmel kétnapos rendezvénysorozatot szerveztek a hónap elején, és Fogadj örökbe egy négyzetméter freskót címmel adománygyűjtő évet indítottak. Az akció keretében – vállalkozói és politikai szinten egyaránt – támogatókat és védnököket keresnek a freskók megmentéséért, rávilágítva, hogy a feltáratlan felület Magyarország legértékesebb kincsei közé tartozik, mely minden egyház számára becses. A befolyt összeget egy külön számlára gyűjtik, és azt kizárólag a négyzetméterenként kétszázezer forintba kerülő restaurálásra fordítják.

Az Abaújvári Református Egyházközség elérhetőségei: 3898 Abaújvár, Béke u. 8., Tel./fax: 06-46-388-113, e-mail: abaujvaria@gmail.com, honlap: www. pazsiharangszo.ref.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .