Fiataloknak a hűségről

 

A korábbi évekhez hasonlóan a Dugonics András Piarista Gimnázium adott helyet az eseménynek, mely reggeltől késő délutánig tartott, több mint háromszáz fiatal részvételével.

 

A program Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök reggeli imájával kezdődött, majd rövid színdarabokat láthattak a fiatalok. Az előadások korosztályi sajátosságokat figyelembe véve egy-egy hűségdialógust, egy-egy életképet jelenítettek meg. Ezt követően csoportfoglalkozásokat tartottak, ahol a fiatalok a hűségről és annak lényegéről beszélgettek egymás között. A foglalkozáshoz tartozott a Hűség tengere elnevezésű társasjáték is, melyet nagy izgalommal játszottak a diákok. A csoportvezetők önkéntes egyetemisták, fiatal hitoktatók voltak. A közös ebédet délután a rendezvény mottójához kapcsolódó vidám csoportos játékok követték a szabadban. A nap végén a diákok bűnbánati liturgián vettek részt, amelyhez kapcsolódóan gyónásra is lehetőség volt. A programot záró ünnepélyes szentmisén az oltárnál elhelyezték a fiatalok által díszített jelképes hűséglakatokat.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .