ÁGOTA fociprogram

 

Az ÁGOTA fociprogramnak nem csupán fejlesztőpedagógiai szempontból van jelentősége a családból kiemelt fiatalok pasztorációjában. Közösségi élményt is nyújt számukra, a csapatban megtapasztalhatják a másokkal való együttlét örömét, s eközben fejlődhet küzdőképességük, amelyre oly gyakran van szükségük személyes életükben.

 

Induláskor az egyházmegyéből közel háromezer állami gondozott csatlakozhat a programhoz. Az első csapatszemlén hatszázhetven gyermek kapcsolódott a szabadidős sportolási lehetőséghez. A szervezők szeretnék elérni, hogy az elkövetkező években az ÁGOTA által támogatott csaknem hétezer fiatal mindegyikének lehetősége legyen részt venni a programban, az ország valamennyi megyéjében. Az összesen tízezer fiatal rendszeres testmozgásának megszervezésével több száz önkéntes szakember és segítő foglalkozik.


 

 

Az egyházmegye számára fontos, hogy a családjuktól valamilyen oknál fogva távol nevelkedő fiatalok minden szempontból egészséges életmódot folytathassanak. Nemcsak a lelki, illetve mentális egészségük megőrzése kiemelt feladat, hanem testi és szellemi felkészültségükre is nagy gondot kell fordítani, hiszen mindez nélkülözhetetlen feltétele sikeres társadalmi beilleszkedésüknek.

 

A megnyitó alkalmával Kiss-Rigó László püspök egy példával szemléltette a gyerekek számára a kezdeményezés lényegét: A futball-labda – feltéve, ha fel van fújva – bárhova gurulhat, de a cél, hogy gólt lőjenek vele. Ennyiben hasonlít a fiatalok életére, amely bárhogyan alakulhat, s legfőképpen rajtuk áll, hogyan.

 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sportéletrendjében hamarosan elindul az atlétika- és az asztalitenisz-program is.

fotó: Gémes

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .