Fiatalok táborában a leendő váci püspök

A július 21. és 27. között megrendezett Ipolyos tábor (más néven Ipoly menti Nyári Tábor) egy napját a Galga menti régióban, egy Zagyva-parti városban, Hatvanban töltötték a résztvevők. A táborozókat ezen a napon meglátogatta a kinevezett megyéspüspök, aki a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség Mentemissziójának három régiójához (Ipoly, Zagyva és Galga mente) tartozó fiatalokkal találkozhatott itt.
Marton Zsolt szentmisét mutatott be, melyen Kiss Dávid táborvezető lelkipásztor; Farkas László plébános, hatvani házigazda; Hulitka Róbert, Bercel plébániai kormányzója (a hamarosan induló Ipoly menti Kovászoló képzés házigazdája); valamint Bezák Tamás, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze konce­lebrált.
Prédikációjában a kinevezett püspök – a tábor tematikáját követve – a megtérésről beszélt, amely nem csupán egyszeri alkalom, hanem sokkal több annál: az egész életet átfogó folyamat, amelynek során egyre inkább hasonlóvá válhatunk Krisztushoz.
A szentmise végén a fiatalok az ároni áldással köszöntötték vendégüket, a közösség régiófelelősei pedig valamennyi résztvevő nevében tábori pólót ajándékoztak neki.

Forrás és fotó: Mente.hu / Váci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .