Ferenc pápa húsvétja

Megölelve köszöntötte a balközéphez tartozó Ignazio Marino római polgármestert, neves sebészorvost, aki húsvét alkalmából fogadta őt. Minden eddiginél többen, mintegy negyvenezren vettek részt a Colosseumnál imádkozott keresztúton. Az elmélkedés szövegeit Ferenc pápa felkérésére Giancarlo Bregantini érsek, a maffia ellen bátran küzdő dél-olaszországi főpásztor írta. A keresztet hajléktalanok, menekültek és fogvatartottak vitték.
A pápa a Bambino Gesù vatikáni gyermekklinika rákbeteg gyermekeinek nagypénteken húsvéti csokoládétojásokat ajándékozott.


Húsvétvasárnap délben mintegy százötvenezer ember várta az urbi et orbi áldást. Húsvéti üzenetében a szentatya arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a nyugat-afrikai Ebola-fertőzöttekért, a guineai, a Sierra Leone-i és a libériai betegekért, valamint a nyomor miatt a világ bármely más táján szenvedő betegekért. Békés megoldást sürgetett az ukrajnai konfliktusban.

 

 

Sürgette továbbá az izeaeli–palesztin béketárgyalások sikeres folytatását, a szíriai harcok, az iraki, a dél-szudáni, a közép-afrikai erőszak befejezését, a nigériai terrorizmus beszüntetését, valamint a „testvéri egység” megvalósulását Venezuelában.

Fotó: Bókay László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .