Felvételi eredmények a katolikus egyetemen

A Jog- és Államtudományi Kar ilyen körülmények között is növelni tudta a támogatott képzésre felvett diákok számát. A JÁK az ország második legnagyobb jogi karaként nappali és levelező tagozaton teljes kapacitását ki tudta tölteni. A három éve indított nemzetközi igazgatási alapszak iránt az érdeklődés tovább erősödött. Új szakként indul el idén az európai és nemzetközi igazgatási mesterképzés nappali és levelező tagozaton is. Az Információs Technológiai Karon az új molekuláris biotika alapszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a műszaki területen kiugróan magas, 412-es ponthatárral jutottak be a jelentkezők erre a szakra. Ez év őszén először, Esztergomban is indít a kar mérnök informatikus képzést, mely a helyi nagyvállalatok szakemberigényére fókuszál. A Vitéz János Kar 2009-es jelentkezéseinek száma mintegy huszonöt százalékos emelkedést mutat az előző évihez képest. A felvettek létszáma tizenhét százalékkal több mint a tavalyi létszám volt. Különösen jelentős (hetvenhét százalékos) létszámemelkedés tapasztalható a nappali tagozatra, államilag támogatott képzésre felvettek esetében. A tanító alapszakra, államilag támogatott képzésre a felvettek száma pedig több mint a duplája a tavalyi adatnak, miközben a felvételi ponthatár harminc ponttal magasabb a tavalyinál.

A kommunikáció és médiatudomány alapszakunkra felvettek számában nappali tagozaton kismértékű csökkenés látszik, azonban a levelező tagozatra a tavalyinál ötvenhét százalékkal több hallgatót vehettünk fel, és ezen belül az államilag támogatott képzésre felvételt nyertek száma megduplázódott – az államilag támogatott ponthatár kismértékű emelkedése mellett. A tisztán hitéleti képzést folytató Hittudományi Karon a felvételi eljárás sajátos jellege miatt még nem alakult ki az új tanévre felvettek végleges száma.

a szerző rektor

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .