Felnőttképzés indult Prohászka Akadémia néven

A Prohászka Akadémián mintegy száz fővel indult el az a felnőttképzés, amelyen a Bibliával mint alapvető irodalmi alkotással, kultúrateremtő erővel és egyben egyetemes kulturális örökséggel ismerkedhetnek a résztvevők. Emellett teológiai és egyháztörténeti előadásokat is hallgathatnak, egészen 2013 novemberéig. Az ingyenes előadásokon tizenhat éves kortól bármely hívő keresztény részt vehet. Az akadémiát rendszeresen látogatók a tanév végén emléklapot és ajándékkönyvet kapnak.


Hitünkre vonatkozó ismereteinket egész életünk során folyamatosan érdemes gyarapítanunk és megújítanunk, hogy jobban össze tudjuk hangolni a társadalomban betöltött szerepünkkel, feladatvállalásunkkal. „Ábécé nélkül nem olvashatunk, olvasás nélkül nem tanulhatunk, tanulás nélkül nem mélyedhetünk bele az igazságba” – írta Prohászka Ottokár püspök a Hit és ész című művében. A magyar egyház egykori korszerűsítőjét, a képzés névadóját így méltatta Gergely Jenő: „(…) kétségtelenül a XX. század magyar katolicizmusának legnagyobb alakja volt, aki sokat vitatott munkásságával túlmutat az egyház keretein. (…) Nimbusza máig él a magyar egyházban, aminek forrását Sík Sándor így összegezte: »Prohászka legnagyobb, egyetemes jelentősége az a nagyszerű szintézis, amellyel harmonikus egységbe fogta az egész, tradicionális kereszténységet és a huszadik század egész eleven kultúráját, amellyel kibékítő feleletet adott a korabeli ember legégetőbb problémáira.”

(A Prohászka Akadémiáról bővebb információ az egyházmegye honlapján olvasható: www.szfvar.katolikus.hu)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .