Felajánlás a gyerekek zenei tanítására

A borfesztivál eseményeit szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. megkeresésére számos hazai borászat jelentkezett, hogy díjnyertes borait, különleges termékeit vagy kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságait felajánlja karitatív célra. A Magyar Tudományos Akadémia Budavári Nemzeti Szalonjában megtartott árverésen összesen negyvenöt tétel került kalapács alá, az összesített bevétel ötmillió-száztizenötezer forint volt.


A támogatás révén idén azoknak a gyerekeknek az esélyeit szeretnék növelni, akik részt vesznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szimfónia Alapítvány közös zenei programjában. A monori romatelepen egy éve indult kísérlet a nyomorban élő gyerekek felemelésére egy venezuelai módszer meghonosításával. A Szimfónia Program nem a tehetséggondozásról, hanem az esélyteremtésről szól. A zenekarba kerüléshez nem szükséges biztos hangszeres tudás. A közös zenélés során a gyerekek megtanulnak a feladatra összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak, és átélik a siker élményét.

Az ötszáz lakosú monori telepen az első évben hetven gyerek kezdett zenét tanulni. A nagyobbak ma már több tucat dalt el tudnak játszani, és a programnak köszönhetően számottevően javult az iskolai teljesítményük is.

A most kezdődött tanévben az ország számos pontján, tizenöt újabb helyszínen indult útjára a Szimfónia program.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .