Kihűlés-veszélyben

Az őszi félév során a párkapcsolatok és a családok egészséges működését elősegítő nyitott előadásokat, kapcsolatépítő szemináriumokat, páros terepgyakorlatokat, családi élménytárhelyet, a sajátos élethelyzetűeknek pedig speciálkollégiumokat szerveznek.

A projekt alapötletét az adta, hogy az egyházmegye hivatalos családpasztorációs irodája sok éve szervez már különböző házasság- és családépítő programokat, melyek során azt tapasztalták, hogy a családban élők körében sokan nyitottak a fejlődésre. Számba vették, melyek voltak a legsikeresebb kezdeményezések, és ezekből, illetve más ötletekből állították össze a CsaládEgyetem első félévének programját.


A résztvevők szabadon választhatnak. Kötetlenül és ingyenesen meghallgathatják bármelyik előadást, vagy krediteket gyűjthetnek, melyeket a szervezők által kibocsátott indexben jegyeznek fel. Akik két szemesztert teljesítenek, azok egy játékban is részt vehetnek. Júniusban értékes nyereményeket sorsolnak ki közöttük.

A mindenki számára nyitott előadások helyszíne a szegedi Katolikus Ház díszterme (6720 Szeged, Dugonics tér 12.). Az előadások alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak. A következő alkalom 2014. október 21., 18 órakor lesz. Papp Miklós, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola etika tanszékének vezetője Kihűlés-veszély! – Az elhidegülés útja a házasságban címmel tart előadást.

Szásziné Fehérváry Anikó és Szászi Balázs családterapeuta házaspár vezetésével a jelentkező házaspárok havi egyszeri, három órás időtartamú kiscsoportos találkozásokon vehetnek részt, ahol a kapcsolatukat befolyásoló legfontosabb készségek ápolása a cél. A program jellegéből fakadóan szükséges, hogy a részvevők minden alkalmon jelen legyenek. Családi élmény-tárhely: 1 sztori – 1 kép címmel olyan rövid családi történeteket is várnak a szervezők – rajzos vagy fényképes illusztrációval –, amelyek egy, a családtagok számára különösen emlékezetes eseményt jelenítenek meg.

További tájékoztatás: Szeged–Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja (Egyházmegyei Család-KözPont) – Szeged, Dugonics tér 12., tel.: 06/20-828-0476, csaladegyetem@gmail.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .