Fekete István-emlékmű Zircen

A Zirci Országzászló Alapítvány Egervölgyi Dezső elnökségi tag kezdeményezésére egy Fekete István-dombormű felállítására tett javaslatot, amit a város önkormányzata elfogadott és támogatott.
Az ünnepség az emlékmű leleplezésével kezdődött a Rákóczi téren. Az emlékművet, amelyen Domonkos Béla érdi szobrászművész alkotását helyezték el, Vecsey Katalin református lelkész és Imrefi Mór OCist plébános áldotta meg. A megjelent diákokat, pedagógusokat, a szervezőket és a vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte. Átadta a városnak a felavatott emlékművet, majd az apátság Gobelin-termében műsorral és emlékbeszédekkel folytatódott a rendezvény.
Elsőként Egervölgyi Dezső levezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd az általános iskolások Vuk-indulója és szavalatok után a meghívott előadók emlékeztek a nagy magyar íróra. Ottó Péter ünnepi megnyitója után Egervölgyi Dezső ismertette az Országzászló Alapítvány munkáját, és Fekete István íróra emlékezett. A műsor keretében Szollár András, a Fekete István Kulturális Egyesület elnökségi tagja felolvasta ifj. Fekete István Chicagóból küldött levelét. Bodó Imre elnök a dombóvári Fekete István Múzeum történetével és a kulturális egyesület tevékenységével ismertette meg a megjelenteket. Horváth Tibor, az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság elnöke az író ajkai tevékenységéről és sokoldalúságáról beszélt, végül Hermann Istvánné pedagógus Fekete István művei az oktatásban című előadásával és saját élményeivel zárta a megemlékezést.

BI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .