Fedezzük fel újra a hit útját!

XVI. Benedek októberben hirdette meg a hit évét az újraevangelizálás szellemében. Amióta megkezdte pápai szolgálatát, ismételten emlékeztet annak szükségességére, hogy újra felfedezzük a hit útját. A hit éve október 11-én, a II. vatikáni zsinat megnyitásának ötvenedik és a Katolikus Egyház Katekizmusa megjelenésének huszadik évfordulóján kezdődik. A pápa felidézi, amit megválasztása után mondott: ha helyesen értelmezzük és követjük a zsinat tanítását, az egyre nagyobb erőt biztosít az egyházban mindig szükséges megújuláshoz. Immár magyar fordításban is átelmélkedhetjük XVI. Benedek apostoli levelét, amelynek Porta fidei, azaz A hit kapuja a címe. A hit éve nem látványos ünnepségeket jelent, hanem a Krisztushívők számára a hit misztériumaiban és igazságaiban való elmélyedés alkalmait. Erre készít elő ez a tartalmas füzet.Benedek pápa azt kívánja, hogy a hit éve minden hívőt késztessen a hit teljesebb megismerésére és megvallására. Azt is szeretné, hogy a hitet erőteljesebben ünnepeljük a liturgiában, különösen az Eucharisztiában. És óhaja az is, hogy növekedjék a hívek tanúságtételének hitelessége.

A pápa arra is tanít, hogy „a szeretet nélküli hit terméketlen, míg a hit nélküli szeretet kétségek között vergődő érzelem marad”. Tegyük elmélkedő imakönyvünkké ezt az apostoli levelet!

(XVI. Benedek: Porta fidei – A hit kapuja. Szent István Társulat, Budapest, 2012))  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .